reacties

Problemen oplossen als een man

problemenAls man zijnde hebben we een zware hand gekregen in verantwoordelijkheid. We brengen vaak nog het brood op de plank, checken vreemde geluiden diep in de nacht, halen muizenvallen leeg en beschermen onze dierbaren tegen wilde beren. Van de man in huis wordt verwacht dat hij kan omgaan met alle situaties die zich kunnen voordoen.

Dat gezegd hebbende, is het vaak verleidelijk om de makkelijkste weg te kiezen en een ander het op te laten knappen in plaats van zelf verantwoordelijkheid te nemen. Ik heb altijd geleerd dat echte mannen de eer aan een ander toewijzen en de schuld op zich nemen. De beste manier om een probleem op te lossen is om het recht in de ogen te kijken, stevig bij de tepels pakken, en draaien.

Chill dude

De natuurlijke respons bij een groot probleem is paniek. Dit doet niks behalve het probleem erger maken en je niet meer helder laten denken. Professionele vechtsporters worden getrained om zelfs in de moeilijkste situaties hun kalmte te bewaren. Cool blijven terwijl er een 110kg zware gorilla op je staat in te beuken is kritisch voor een vechter om te overleven. Hij moet kalm blijven, z’n gedachten op een rij zetten en zijn aanval plannen. Hetzelfde principe kan worden toegepast om meer alledaagse problemen op te lossen. In paniek raken versterkt het probleem alleen maar.

Breek het probleem op in handelbare stukjes

Het probleem kan er ontmoedigend en onoverkomelijk uitzien, waardoor veel mannen het bij voorbaat al willen opgeven in plaats van een poging te wagen het probleem op te lossen. Breek het probleem in stukjes met aangegeven checkpoints. Dit helpt je het plan organiseren en moedigt je aan de complete taak af te handelen.

Maak een checklist

Checklists lijken misschien corny en nutteloos maar soms is het goed om een to-do lijst op papier te hebben staan. Dit helpt je je gedachten te organiseren, zorgt ervoor dat je niks vergeet en helpt je prioriteit te geven aan de belangrijkste taken.

En als dat allemaal niet werkt volg dan onderstaande chart.

problemen oplossen als een man

King Leonidas