reacties

Huidverzorging tips voor mannen

Huidverzorging voor mannenVan het vechten tegen puistjes tot het spotten van de eerste rimpeltjes, het is moeilijk om het goede-huid-spel te winnen. Maar voor je je genen de schuld geeft vraag jezelf eens af of je
huidverzorging routine en leefgewoonten wel op orde zijn. En we bedoelen de basis, het gebruik van te veel producten kan op zichzelf al voor huidproblemen zorgen.

De sleutel is elke dag reinigen en hydrateren en een paar andere basis handelingen. Klaar om geschoold te worden in huidsverzorging? Lees dan de do’s en dont’s.

Doen: Lekker schuimen

Een plons koud water doet meer dan je wakker maken. Een goede reiniging helpt de dode huidcellen verwijderen die je gezicht er grauw uit laten zien. Gebruik zowel ‘s ochtends als ‘s avonds
een facewash gevolgd door een lotion. Ik gebruik zelf een lotion met salicylzuur omdat dat er voor zorgt dat de gezichtscreme die volgt goed intrekt en de ingredienten dus goed hun werk kunnen doen.

Doen: Gezichtscreme aanbrengen

Na de facewash en lotion zou gezichtscreme aanbrengen automatisch de volgende stap moeten zijn. Breng ‘s ochtends een vochtinbrengende creme aan met SPF en ‘s avonds een ‘standaard’ creme, of een huidherstellende creme, bijvoorbeeld met retinol.

Doen: Gehydrateerd blijven

De vochtinbrengende creme is maar het halve werk. De huid heeft ook vocht van binnen nodig. Vervang dus een paar glazen drinken voor een paar glazen water als je dat nog niet deed. Let ook op met alcohol, het beste is het om met elk glas alcohol ook een glas water te drinken. Niet dat je dat waarschijnlijk gaat doen, dus zorg in ieder geval dat je de rest van de week voldoende water drinkt.

Niet doen: Te veel in de zon

Niks verouderd je gezicht sneller dan zonnestraling. Door de straling gaat je collageen productie en celgroei omlaag waardoor de huid minder elastisch wordt. Je beste bescherming is een goede zonnebrand met een SPF van 15 of hoger die zowel UV-A als UV-B stralen tegenhoudt.

Doen: ZzZzZzZzlapen

Door aan de 7 tot 8 uur slaap te voldoen (de tijd tussen in bed stappen en in slaap vallen telt NIET mee) geef je je cellen voldoende tijd om de slijtage van de dag te herstellen. Voor de huid betekend dat werken tegen rimpels, fijne lijntjes en oneffenheden. En probeer niet de gemiste slaap van een week op zondagochtend in te halen – je lichaam heeft elke dag 7-8 uur slaap nodig om er op zijn best uit te zien.

Niet Doen: Stressen

Een werkdag van 12 uur om vervolgens in de file te staan en de volgende dag weer hetzelfde te ervaren heeft niet alleen invloed op je stemming; stress richt ook schade aan je huid aan. Stress schopt de hormoonlevels in de war waardoor gezonde huidcellen beschadigd raken en je gevoeliger bent voor een slechte huid en rimpeltjes.

Omdat er geen flesje ‘Zen’ in je kast staat kun je het beste herladen door te relaxen en te doen wat je leuk vind. Of dat nou met gewichten gooien in de sportschool is of het lezen van een boek.

King Leonidas