reacties

Gezichtscreme voor Mannen

Gezichtscreme voor mannenWacht, gebruik je geen gezichtscreme? Vroeger heerste er een soort taboe op verzorgingsproducten voor mannen, vandaag de dag moeten mannen toch echt wel minstens gezichtscreme in hun badkamer hebben staan.

Gezichtscreme is een belangrijk onderdeel van de verzoring voor mannen omdat het additionele voedingsstoffen biedt die je moeilijk uit voeding kunt halen (of die je lichaam op latere leeftijd niet meer aanmaakt), en bescherming biedt waardoor je huid er jonger en steviger uit ziet.

De reden dat veel mannen geen gezichtscreme gebruiken is omdat ze een gevoelige huid hebben, en daardoor liever geen cremes op hun huid smeren, of omdat ze vinden dat gezichtcremes niet voor mannen zijn. Ieder zijn ding, ik zie er liever jong en verzorgd uit en aangezien je dit leest, jij waarschijnlijk ook. De schappen in de winkels puilen tegenwoordig uit met huidverzorgingsproducten voor mannen. Elk merk biedt wel iets aan voor de man. Maar waar let je nou op, en is duurder ook beter?

Eisen aan gezichtscreme voor mannen

We kunnen tot in detail gaan welke ingredienten een gezichtcreme moet bevatten, en wat elk ingredient doet maar dat doen we niet. Vinden we niet interessant. Er zijn eigenlijk maar een paar dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen en gebruiken van een gezichtscreme.

 

  • Koop en gebruik altijd een gezichtcreme voor mannen, of een algemene creme (zoals nivea creme, blauw potje). Die cremes van je vriendin laat je dus staan.
  • Let op dat de creme een SPF (sun protection factor, bescherming tegen de zon) heeft van 15 of hoger. Dit staat altijd op de verpakking. Staat er niks over SPF op dan zit het er ook niet in. Onthoud dat de zon de nummer 1 oorzaak is van huidsveroudering!
  • Heb je een gevoelige huid, koop dan een creme voor de gevoelige huid. Hetzelfde geldt voor de normale en vette huid. Let bij de gevoelige huid ook op dat er geen parfum is toegevoegd aan de creme.
  • Gebruik een gezichtscreme het liefst na het goed reinigen (met een facewash) van je gezicht. ‘s Ochtends en ‘s Avonds voor het slapen gaan. Hij werkt veel beter als er geen vuil in je poriën zit.

 

Verder is het een kwestie van smaak. Ik gebruik ‘s ochtends Nivea Q10 Energy omdat die snel intrekt en SPF heeft, en ‘s avonds de standaard Nivea creme, het blauwe potje. Deze is vrij vet maar dat is ‘s avonds geen probleem omdat je toch gaat slapen en het dus lang kan intrekken. Er zit geen SPF in maar dat is logischerwijs ‘s avonds ook niet nodig.

Voor de kosten hoef je het niet te laten, vaak is het 2 voor de prijs van 1, of 3 voor de prijs van 2 als je even kan wachten op de aanbiedingen van de drogisterijen.

King Leonidas