reacties

9 Eerste date tips voor mannen

Date tips voor mannenAls het op daten aankomt zijn er een aantal regels die je nooit moet breken. Neem deze regels serieus en misschien wordt je beloond met een tweede date.

#1: Zeg niet af, en kom niet te laat.

Als je weet dat je te laat gaat komen en er niks aan kan doen, bel dan zodra je het weet op of stuur een berichtje dat je iets later bent. Als je moet afzeggen – bijvoorbeeld omdat Michael Jackson uit de dood op staat en een eenmalig concert geeft waar jij een kaartje voor hebt – spreek dan gelijk een nieuwe dag en tijd af.

#2: Specificeer de rekening niet.

Als je een moderne man bent die de rekening wilt splitten is dat jouw keus. We oordelen niet maar zorg dat je geen eikel bent. Split de rekening gewoon in tweeën, allebei de helft, zelfs als ze de kaviaar besteld heeft. Als je specificeert naar wat jullie gegeten hebben schaam je dan diep.

#3: Verwacht geen sex omdat je de rekening betaald

Als je een traditionele man bent en de hele rekening betaald, wat we aanraden, verwacht dan niet dat je vrijgevigheid op sex uitdraait. Serieus. Daarnaast is sex veel leuker als het met een natuurlijk enthousiasme gaat, niet omdat je 80 euro voor een een middelmatig visje en wat fruitcocktails betaald hebt.

#4: Wordt niet dronken

Je kan drinken op een date maar hou in de gaten hoeveel je drinkt en doe geen shots. Als je dronken bent op je date kan je er op wachten dat ze je achter je rug om belachelijk maakt. Doe het niet!

#5: Niet praten over je exen

Het maakt niet uit waarom, of ze nou een psycho was of een godinnenlijf had, het is raar. Het is oke om te zeggen wanneer je voor het laatst een serieuze relatie had of hoe lang die duurde, maar laat het daar bij en probeer het onderwerp te veranderen. Vertel niet het hele verhaal van het moment dat je haar voor eerst zag tot het moment dat ze doordraaide en je autoruiten insloeg omdat ze dacht dat je vreemdging. Move on.

#6: Wees eerlijk

Dit kan je op veel manieren opvatten maar het belangrijkste is jezelf niet anders voor te doen dan je bent. Vrouwen vinden mysterie leuk dus vertel niet alles op je eerste date. Laat haar maar het meest praten terwijl ze jou stukje bij beetje leert kennen. Je kan dingen weglaten maar liegen is niet verstandig. Je moet dan onthouden wat je hebt gezegd en daardoor gaat het vaak mis. Eerlijkheid is het beste, je zal nog verbaasd zijn hoe zeldzaam die eigenschap is en hoeveel het gewaardeerd wordt.

#7: Niet onbeschoft doen tegen personeel

Boos je bord terugsturen omdat je steak medium rare is in plaats van medium laat haar denken dat je een verwaande eikel bent. Boos worden op de taxichauffeur omdat er file staat zorgt ervoor dat je date liever met hem naar huis gaat dan met
jou. Vrouwen willen een man die rustig blijft als niet alles verloopt zoals de bedoeling was, niet een kind die gaat schreeuwen omdat ie zijn zin niet krijgt.

#8: Niet over geld praten

Koppels praten over geld. Jullie zijn geen koppel. Het maakt niet uit of je blut bent of net promotie hebt gemaakt. Veel geld geërft, rijke familie? Hou je mond dicht.

#9: Doe niet afwijzend over haar mening

Een van de leuke dingen van daten is haar haar perspectief leren kennen, of dat nou over de wereld, politiek, muziek of wat anders is. Geniet ervan. Luister! Je hoofd schudden en met je ogen rollen terwijl ze het over haar oplossing tot wereldvrede heeft zorgt ervoor dat het volgende wat ze zegt ‘het wordt al laat, ik moet gaan’ is.

King Leonidas